Wyrd

LUMOUTUMINEN
3 DUOTEISTISTA ASETELMAA

Ota kuulokkeet korvillesi. Asetu piirustuksen eteen. Viivy niin kauan kuin haluat. Palauta kuulokkeet paikalleen. Teoksissa on kaksi osaa.

Olemme Jenny Olkkonen (os. Suhonen, taidemaalari ja arkkitehti, s.1978) ja Jani-Petteri Olkkonen (esitys- ja rituaalitaiteilija, teatteriohjaaja, s.1978). Muodostamme yhdessä rituaalitaidekollektiivin Wyrd, jonka perustimme kesällä 2016, jolloin toteutimme kaksi esityksellistä teosta, esimerkiksi nimikko-teoksemme ”Wyrd” B-galleriassa Turussa. Taiteemme kytkeytyy suomalaisen ja pohjoismaalaisen esoteerisen ja rituaalisen taiteen perinteeseen ja neuvottelee tämän perinteen kanssa nykytaiteen kontekstissa kuvataiteen, äänitaiteen, sekä video- ja esitystaiteen välisenä dialogina.

Esitämme nyt Taidekeskus Antareksessa kuva- ja äänitaidetta yhdistävän kokonaisuuden, joka koostuu kolmesta duoteistisesta asetelmasta, eli esoteerisen taiteen teosparista. Kaksi teosparia on aiemmin esitetty, toinen OK11 galleriassa Helsingissä ja toinen Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella. Kolmas teospari saa ensiesityksensä Taidekeskus Antareksessa.

www.wyrdritualart.com

lumoutuminenII_jumala_taidekeskus Mältinranta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *